dijous, 18 de gener del 2018

El balcó de l'embaixada ecuatoriana de Londres, el més mediàtic dels darrers mesos.

El pròxim balcó que anem a visitar és el que possiblement haja sigut el més fotografiat en premsa en els darrers mesos i no es troba en cap edifici històric ni tampoc té un interés artístic. La seua fama li ve de ser l'únic punt de contacte que té  amb el món exterior Julian Assange, l'activista o traïdor segons amb qui parles.


Aquest home va publicar nombrosos documents secrets de l'exèrcit dels Estats Units  a través de la seua pàgina wikileaks i a més acusat de delictes sexuals, la forma amb la que ha evitat anar a presó és amagant-se en l'embaixada d'Equador des de l'any 2012.

Deixarem darrere la presó voluntàriament elegida d'Assange i ens n'anirem de compres a un dels grans magatzems més famosos de Londres, el Harrods,  encara que no vullgues comprar res, visitar l'edifici és tot un plaer per als sentits per l'exuberant decoració de les diferents sales.



Per darrere de l'edifici de Harrods ens enfilarem cap al sud per la Brompton Road fins a arribar a la Brompton Oratory, una església catòlica de finals del segle XIX que imita el barroc italianitzant, un fet insòlit en aquestes latituds i massa recarregada en ornamentació per al gust dels anglesos.



Per un carrer que transcorre entre el Victoria and Albert Museum (http://ferranlerma.blogspot.com.es/2017/05/victoria-albert-museum-el-mes-gran-del.html) i el Museu d'Història Natural ens n'anirem a l'auditori de música més famós de la ciutat, el Royal Albert Hall. El nom va ser posat per la mateixa reina Victòria en honor al seu marit Albert que ja havia mort. És d'un estil victorià senzill i va ser construït a la segona meitat del segle XIX.


Molt prop es troba altres dels llocs més interessants de la ciutat de Londres per als amants de la música. Es tracta del Royal College of Music fundat a finals del segle XIX. L'edifici té aspecte de castell romàntic i conté un museu dedicat a instruments musicals.


Nosaltres ara caminarem direcció oest per l'A315 a la vora del Hyde Park però abans cal gaudir del daurat Albert Memorial erigit en record del marit de la reina Victòria. I després caminarem fins al palau de Kesingston.



Travessarem els seus jardins per descobrir coses tan curioses com una estàtua de Peter Pan, el jardí per a la memòria de la princesa Diana i una imponent escultura de la reina Victòria. També hi ha un llac on gaudir dels vaixells en miniatura i fins i tot un cementeri de gossos.



La visita al palau és molt cara com totes les coses en aquesta ciutat i la seua visita és interessant però no imprescindible. El que era una casa de camp a ser convertida en palau pel més important arquitecte de Londres, Wren al segle XVII fent dues parts diferenciades una per al rei i altra per a la reina. Hui es visiten les dependències de la reina. Sorprén l'escala de l'entrada totalment pintada i creant a l'observador una falsa sensació.




Passarem a través dels jardins al Hyde Park un dels parcs més famosos de Londres on podrem gaudir d'un gran llac conegut amb el nom de Serpentine i on està l'speaking corner on tothom pot dir tot el que pensa sense criticar a la família reial gràcies a la llei de 1872 que autoritzà les asemblees públiques.


Eixirem del parc per a caminar per A40 i Oxford street però abans ens detindrem a fotografiar el Marble Arch un arc construït en 1827 com a porta d'entrada per al palau de Buckingham però resultà massa estret per a certes carrosses reials. Des de 1851 es troba ací i sols podia ser travessat per la família reial i un dels seus regiments.


I per a acabar la passejada de hui ens dedicarem a recòrrer Oxford street el carrer més comercial de la ciutat on està des de l'any 1909 el Selfridges tot un històric en grans magatzems. És ací on va nàixer la filosofia de venda, el client sempre té la raó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada