dissabte, 6 de gener del 2018

El balcó de la casa de Julieta, el lloc més visitat de Verona

Hui fa cinc anys que vaig començar a escriure aquest blog amb la intenció de donar-vos a conéixer espais en els que m'he sentit molt satisfet de visitar i que he arribat a gaudir. Són ja dos-cents llocs que he intentat mostra-vos al llarg de tres continents i quaranta-quatre països i espere continuar al llarg de molts més.
Començarem l'any eixint al balcó per veure passar la vida i les històries que aquest 2018 ens té preparades, visitarem balcons que per algun fet tenen cert protagonisme en la ciutat o s'ubiquen i no se m'ocorre millor manera que obrir les entrades del recentment destapat any en la ciutat de l'amor italiana, Verona.


Verona entra dins dels tours turístics que les agències de viatge organitzen al llarg d'Itàlia i és que la ciutat té un ric patrimoni monumental romà, medieval, renaixentista i barroc, declarat patrimoni de la humanitat, per descomptat. Però el que crec que més atreu els turistes de la ciutat és el fet que Shakespeare ambientara ací la tràgica història d'amor entre Romeu i Julieta. Hui sols visitarem la zona sud de l'enorme centre històric, al que hi accedirem a través de la porta nuova.


La majestuosa piazza Bra' és el primer que veurem només travessar-la, i el seu edifici més interessant i impressionant és l'Arena, un amfiteatre romà de quasi dos mil anys d'història.


Cal entrar-hi i deixar-se perdre per les seues galeries i si es té ocasió gaudir d'un espectacle d'opera del famós festival de Verona, l'acústica té fama de ser molt bona.


Darrere de l'Arena agafarem la via anfiteatro i després la via stella fins arribar a la via Capello. Ací es troba la casa di giuletta, sense haver-hi cap constància que aquesta casa fóra propietat dels Capulet el lloc està abarrotat de turistes, essent difícil fer-se una foto al balcó al quual va pujar Romeu a la recerca de la seua amada Julieta.


Al seu interior hi ha un xicotet museu i diverses sales, alguna d'estil renaixentista i es conserven interessants frescos.


Els turistes omplin el pati de la casa i la tradició és tocar el pit a l'escultura de Julieta per a tindre sort en l'amor. Moltes parelles escriuen el seu nom en els murs del passadís que comunica el pati amb el carrer.



Caminant endavant per la via Capello arribem a la majestuosa piazza Erbbe, lloc de mercat des dels romans amb una font amb una escultura romana.


I per a gaudir de les millors vistes de Verona cal muntar a la torre dei Lamberti en el palazzo della Ragione, que es va començar a construir a finals del segle XII. Hui en dia pertany a la ciutat i és seu d'exposicions.




Tornarem a la plaça Bra' i agafarem la via Roma cap a l'esquerra en direcció al Castelvecchio, però abans ens detindrem en l'arc dei Gaví, un arc romà construït al principi de la via Postumia al segle I i que va ser utilitzat com a porta de muralla en l'era medieval.


El meravellós edifici que trobem al costat és el Castelvecchio, un castell gòtic manat construir per la família de l'Scala i hui en dia convertit en museu.



De vora el castell naix el ponte Scalgero, construït amb el mateix tipus de maons que el castell i que travessa el riu Fiume.



Continuarem el nostre camí vora riu fins a la basílica de San Zeno Maggiore, és sens dubte el monument religiós més interessant de Verona per ser l'església romànica més decorada del nord d'Itàlia. Cal visitar el seu claustre i fixar-se en els panells de bronze que decoren la porta de l'església.
És realment un lloc màgic.




Sota l'altar major es troba la cripta on està la tomba de Sant Zenó i on la tradició popular situa el casament de Romeu i Julieta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada