dissabte, 20 de febrer del 2016

Ortigosa de Cameros, impressionant baix terra i dalt.

El poble d'Ortigosa de Cameros està situat en la comarca de Terra de Cameros en la Rioja. El municipi està dividit en dos parts ben diferenciades separades pel riu Albercos que no és fàcil de creuar ja que està encaixonat entre dos penya-segats que poden arribar a seixanta metres d'altura. Dos ponts, un de formigó i altre d'acer, d'entorn al centenar d'anys fan de nexe d'unió entre el barri de Sant Martí i el barri de Sant Miquel.







Al seu subsol es troba un conjunt de cavitats calcàrees conegut com cova de la pau i cova de les vinyes que destaquen per la blancor de la pedra i que es pot veure adherint-se a les numeroses visites guiades.



Després de gaudir de la visita i reposar forces amb la contundent cuina riojana del restaurant que hi ha a l'eixida de la cova de la vinya és el moment de recòrrer els dos barris de la vila que estan declarats monument nacional.
Recomanable l'església de Sant Martí del segle XVI i el seu campanar que destaca sobre totes les construccions del poble.



A l'altra part del riu està el barri de Sant Miquel amb la seua església del segle XVI i campanar del segle XVIII encara que conserva una porta romànica.




De les numeroses cases blasonades degut a l'esplendor econòmic que donà el comerç de llana al segle XVI la Casa Grande d'estil renaixentista és la més interessant.


Molt prop està l'embassament de Gonzàlez Lacasa que es va construir amb pedra de les canteres d'Ortigosa i que com tot embassament sempre impressiona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada