dissabte, 14 de març del 2015

L'Etna , el volcà més gegant del vell continent

Una vegada explicats quins són els llocs que més a ponent, llevant, nord i sud he estat se m'ha ocorregut un cinqué punt cardinal més l'altura respecte el nivell del mar i dessprés de pensar una mica, el lloc de la Terra més alt en el que he estat és sens dubte el volcà Etna, en l'illa de Sicília.
El seu nom prové d'una nimfa filla d'Urà i en periode de dominació catalana es coneixia com a Montgibell, nom que encara utilitzen els locals per a anomenar la base.
La forma amb la que vaig accedir va ser gràcies a una excursió que des de Malta et portava en ferry a Sicília visitant Taormina i pujar al vulcà.


Durant el camí dalt de l'autobús es percebeix un canvi radical en el paissatge, deixant la típica verdor d'un fèrtil verger meditarrani i entrant la negror d'un paissatge volcànic.






Aquest gegant europeu no ha passat mai inadvertit i forma part de numeroses llegendes i mitologies. . Els habitants de Catània es lliuraren de ser engolits per la seua lava gràcies a la intercesió de la santa siciliana més popular, Santa Àgata. Els grecs consideraven que el déu Hefest tenia ací la seua farga que de tant en tant produïa flamerades i fum.





Si és la primera vegada que visites un volcà has de saber que per regla general no són cònics amb un cràter circular, normalment hi ha més d'un cràter i el volcà més bé et recordarà a una serralada.


Cal aclarir que qualsevol excursió a l'Etna et porta fins a un telefèric que després has de pagar a preu d'or fins arribar a uns 3000 metres, l'altura total és de  3343 metres.


La darrera erupció es va produir en l'any 2012 i va provocar problemes en l'aeroport de Catània per les cendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada