dissabte, 28 de març del 2015

Bonn, l'occidental capital alemanya de la guerra freda

L'entrada d'avui iniciarà una nova trilogia d'entrades que ens faran viajar a aquelles ciutats que en algun moment van ser capitals i per tant el  centre de poder d'un país però que la història ha fet que cediren aquest poder per raons polítiques o bèliques.

Bonn és una ciutat situada sobre el Rin amb una història de més de dos mil anys ja que va ser fundada pels romans en l'any 11 abans de Crist. Durant quasi vint segles mai va ser una ciutat poderosa ni cap i casal de cap regne, per això després de la segona guerra mundial quan Alemània queda partida en dos nacions va ser elegida com la capital de la RFA superant per pocs vots a Frankfurt. Calia elegir una ciutat sense una rellevant història en el desenvolupament de la nacionalitat alemanya per a que quan s'unificara de nou el país es traslladara de nou la capital a Berlín.

Hui en dia Bonn és una apacible ciutat de tres-cents mil habitants perfectament organitzada i amb un estat de neteja i conservació impecable, de la que cal gaudir amb calma a través dels seus transitats carrers on no domina el trànsit rodat, més bé els carres pertanyen a la gent de peu.



A Bonn cal arribar en vaixell a través del Rin, ja superats els freds de l'hivern la companyia KD Köln-Düsseldorfer posa un servei regular de creuers que van des de Colònia fins a Magúncia passant per Bonn, En un dia assoleiat de primavera resulta d'allò més encissador gaudir dels paissatges a la coberta d'un vaixell.


Ja en la ciutat no hi ha res millor que predre's pels carrers del seu centre sempre tranquils i elegants i sobretot comercials. Però abans d'arribar-hi convé detindre's en l'edifici de la Univertsitat  que va ser fundada en 1818 i molts diuen que és la seu universitària més bonica del país.




L'edifici més imponent del centre és la catedral de Sant Martí que data del segle XIII i és d'estil romànic. L'edifici és tres naus té  un preciós claustre i una peculiar cripta.





Del seu passat medieval és possible veure encara una de les portes de la muralla que envoltaven la ciutat, la coneguada com a Sterntorn que va ser traslladada al lloc que ocupa ara per a deixar pass al cada vegada més dens trànsit.




Però si Bonn es feu coneguda per a aquells que estudiaven les capitals d'Europa a l'escola abans de 1999 quan tota la diplomàcia internacional es traslladà a Berlin, el seu personatge més ilustre de segur que tothom el coneix, es tracta del compositor Ludwig van Beethoven, a la seua casa natalícia hi ha ubicat un interessant museu dedicat a la seua vida.




El Markt o siga el mercat és una plaça triangular on es celebra un interessant mercat i on està també l'edifici barroc de l'antic ajuntament, no hi ha un lloc millor per a recuperar forces i tastar la gastronomia local amcompanyada d'una bona cervesa.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada