dissabte, 20 de setembre del 2014

Hotel Termas Pallares d'Alhama d'Aragó, un llac per a tu sol.

Reconec que va ser un gran encert passar una nit en aquest hotel en desembre, el poble d'Alhama d'Aragó estava tranquil sense ser un poble dessert ja que la indústria turística funcionava amb normalitat.
Havia decidit allotjar-me una nit en aquest lloc atret per la seua publicitat que prometia un bany en l'únic llac termal natural d'Espanya. L'estada a l'hotel et permtia banyar-te al llac i a més una hora en un circuit termal a l'interior de l'hotel.
El poble d'Alhama d'Aragó sempre ha viscut entorn als seus naiximents d'aigua termal, de fet el lloc era conegut en època romana com Aquae Bilbilitanorum, Bilbilis era la Calataiud romana. Alhama ve de l' àrab Al-hamman que siginifica els bany.
Resulta difícil trobar l'hotel si vas amb cotxe ja que està ubicat junt a l'antiga nacional i des del poble és direcció prohibida així que els gps i els habitants d'aquest lloc t'indiquen que has d'eixir del poble i agafar l'autovia per a agafar la primera eixida.
El balneari és un conjunt de jardins i edificis del segle XIX rehabilitats. en realitat són més d'un hotel, hi ha un de tres i altre de quatre estreles.


L'edifici de l'hotel de quatre estreles és realment elegant i bonic i de seguida et teletransporta a l'època d'esplendor dels balnearis. És el més pròxim al llac, encara que el de tres estreles no estarà a més de cinc minuts.


El llac termal és una meravella i més si vas a l'hora del crepuscle quan la combinació de les darreres llums del dia i l'aigua es fussionen més harmoniosament. Al centre del llac hi ha una illa amb un edifici romàntic que són els vestidors. Un vigilant et preguntarà si estàs allotjat a l'hotel.


L'entrada a l'aigua em donà una mica d'impressió, crec que eren uns vint-i-pico graus però aconsellat pel vigilant de seguida vaig anar a buscador el brollador i la temperatura era agradable. La gent té costum de fer voltes senceres al llac per la zona exterior i això és el que vaig fer esbalait pel fet de poder estar banyant-me a l'aire lliure en desembre.


L'únic inconvenient que vaig trobar va ser notar una espècie de pedres negres que xocaven contra les meues plantes del peu, al principi pensava que la força en que brollava l'aigua les llançava, però després vaig descobrir que eren uns peixos kamikaces, cosa que em va confirmar el vigilant. Vaig secar-me i canviar-me per a tornar a l'hotel. Si no havera fet tant de fred hauria anat i tornat amb barnús.


Enfront de l'hotel de tres estreles a l'altra part de la carretera està el circuit termal, la recepció i el menjador. Jo vaig anar a la meua cita amb el circuit termal en el barnús ja que hi ha un passador covert que comunica els dos edificis. En aquest edifici encara es nota el glamour i l'atmosfera d'èpoques passades.


Al recinte hoteler un dels edificis més glamorosos ha estat habilitat com a bar-musical amb uns aires de modernitat que res tenen a veure amb l'aire històric dels balnearis. També pots anar a relaxar-te al poble.


El poble està a pocs minuts caminant i té el seu encant. Està travessat per un riu i té certs edificis històris com és l'església de la Nativitat de la Mare de Déu, barroc-mudéjar.


Al seu interior podràs gaudir d'uns espectaculars retaules d'estil xurrigueresc i les dones que s'encarreguen del manteniment del temple t'encenen els llums per que fasses millor les fotos.


Palaus, cases senyorials, botigues de productes gourmet d'aragó i bodegues de vi de la denominació d'origen Calataiud completen l'oferta turística. I ademés un castell del segle XIV


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada