dimecres, 22 de maig del 2013

Münchener neues Rathaus, en una plaça idílica de Munic

Tancaré la primera trilogia d'entrades dedicades a ajuntaments o cases del poble, com diria molta gent gran del meu poble,parlant del neogòtic, monumental i impressionant ajuntament nou de Munic. He de confesar que mai he visitat el seu interior sobre estar en la ciutat en tres ocasions, però la façana i la plaça on s'ubica coneguda per Marienplatz és realment un lloc per a gaudir.
La plaça és el lloc de referència per a trobar-se amb la gent i no és d'extranyar per que és molt fàcil arribar ja que té parada de tramvia i baix d'ella hi ha metro i tren de rodalies. El que no és tan fàcil és veure't de seguida amb la gent amb la que t'has quedat per molts altres grups anònims han triat el mateix lloc.

El nom de Marienplatz ve de l'escultura de la mare de Deu que es troba al centre sobre una columna i coneguda com a Mariensaüle, la patrona de Babiera. Aquesta columna commemora la fi de la guerra dels trenta anys i descansa sobre quatre símbols que representen les maldicions més grans que poden caure sobre una ciutat i Munic es salvava per aquesta vegada. Aquestes són la fam representada per un drac, la guerra representada per un lleó, les malalties per un híbrid de gallina-reptil i l'heretgia protestant per una serp.



Però el protagonista de la plaça és sens dubte l'ajuntament nou  perque a part de la seua monumentalitat ocupa quasi tot un dels costats que delimita la plaça més bonica de la ciutat.
Es va construir entre 1867 i 1909 i és un dels monuments més fotografiats de la ciutat per l'espectacularitat de la seua façana que arriba fins als 100 metres i sobretot pel seu carrilló, un instrument musical de campanes que a les onze del matí i a les set de la vesprada sona acompanyat per un ball de figures mòbils que és captat per les càmeres dels turistes concentrats a l'espera de tal espectacle.










Seria imperdonable anar-se'n de la plaça sense fixar-se en l'antic ajuntament, l' "Altes Rathaus" que es va construir en el segle XV encara que ha hagut de ser renovat i en part reconstruit. Veure'l et transporta a l'Europa medieval de les fàbules.
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada