dissabte, 9 de març del 2013

Füssen, amagada pels castells

Füssen és una ciutat de Baviera de nom molt semblant a la paraula que utilitzen els alemanys per a dir peus. No puc explicar l'origen d'aquest nom però sí dir-vos que Füssen està als peus dels Alps i estar en Füssen és estar amb un peu dins d'Aústria. Pero el més sorprenent de tot es que una enorme  quantitat de turistes passen per ací sense quasi trepijar-la.

El motiu és que la majoria venen a fotografiar l'espectacular castell  conegut com el Castell del Rei Loco o  Neuschwndstein que és el monument més visitat d'Alemània. El seu exterior sembla un catell de fades i el seu interior  amb sales de decoració inspirada per les òperes de Wagner respon a l'extranya personalitat de Lluís II el més capritxos dels reis de Baviera.




 Molt a prop a un passeig per agradables boscos trobem  el castell neogòtic de Hohenschwandgau d'origen medieval i renovat per ordre de Maximilià II, pare de Lluís II.  Visitar-los reconec que és molt recomanable encara que s'ha de fer cua i esperar a que un cartell lluminós com els que hi ha a les carnisseries dels supermercats anuncie la xifra que t'han assignat quan compraves l'entrada



 Però el que s'ha de fer si se ve a visitar els castells és vindre de matí i així de vesprada poder recorrer l'evocador centre històric de Füssen amb carrers peatonals flanquejats per cases de colors d'origen medieval i coronat per un castell-palau del segle XV que va pertànyer als bisbes-electors de la ciutat d'Augsburg.






 Del castell resulta impactant la decoració amb pintures murals del seu pati, que simula una gran quanatitat de balcons i finestres. Si no estàs avisat o també essent sabedor acabes veient eixa gran i irreal quantitat de finestres.

Les vistes dels Alps i dels llacs que rodegen la ciutat i que podem veure des del castell et sorpendran també.



 
















Per acabar recomanar la visita de l'abadia de Sant Mang, del segle IX de la que sols es conserva la cripta amb frescos de l'època considerats els més antics del país. Sobre ella hi ha una espectacular i lluminosa basílica barroca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada