dissabte, 23 de juliol del 2022

Inverness, la ciutat amb més qualitat de vida d'Escòcia.

 Amb poc més de cinquanta mil habitants, Inverness és la capital de les terres altes, Highlands, d'Escòcia i és considerada com una de les ciutats amb més qualitat de vida del Regne Unit. La nostra parada de hui per terres escoceses està més que justificada per conéixer un temple de llibres més que impressionant.



Travessada pel riu Ness, el centre històric de la ciutat queda en la part dreta i la primera cosa que visitarem una de les llibreries més boniques i bucòliques de tota Escòcia. Es tracta de la Leakey's Bookshop, un verdader temple de llibres que cal visitar si es fa parada en aquesta ciutat.



Si encara tens comprera i diners per a gastar pots anar caminant en direcció sud al conegut Victoria Market, un estructura de carrerons i cobertes de ferro i fusta on hi ha botigues per a comprar i cafeteries per a seure. Tot un espai romàntic construït al segle XIX.




El centre històric d'aquesta ciutat no és massa gran, sols és un grapat de carrers que envolten el Victoria Marquet, però cal dir que està molt ben conservat i que és molt agradable de passejar sempre que la pluja i el fred donen un respir.



Un dels monuments més emblemàtics de la ciutat és el seu Tolboth Steeple. és un esvelt campanar de finals del segle XVIII construït en estil georgià. É el que resta d'un edifici que era duana i ajuntament de la ciutat.



el monument més important i vistós d'Inverness és sense cap mena de dubte el seu castell, situat al cim d'un pujol cobert d'herba verda que costa poc de muntar. Aquesta edificació té l'origen en una estructura defensiva del segle XI, però el que hui es pot apreciar és del segle XIX.


Des del castell s'obtenen unes vistes magnífiques de la part esquerra del riu Ness, un riu que naix en el llac Ness, ben famós pel seu monstre i que en direcció nord recorre uns vint quilòmetres fins a la mar del Nord.



I la fi de la nostra ruta de hui serà en la catedral de Sant Andreu. Caldrà creuar primer el riu i passar a la part esquerra. És considerada la catedral més al nord del regne unit. L'edifici recorda un poc a la catedral de Notre Dame de París, però aquesta és de la segona meitat del segle XIX.


Al seu interior podràs gaudir d'un espai de tres naus separades per arcades fetes en pedra de granit i columnes decorades amb motius vegetals. La nau central que és la més gran mesura vint-i-set metres de llarg per divuit metres d'ample.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada