divendres, 23 de juliol del 2021

Princess street, el carrer més comercial d'Edimburg

 El Regne Unit amb el seu exèrcit comandat pel mariscal Arthur Wellesley, més conegut per Wellington, va ser un dels que donaren l'estocada final a Napoleó en la batalla de Waterloo. Hui ens desplacem fins a Edimburg, la capital d'Escòcia, per conéixer una de les escultures eqüestre del militar que s'escampen per tot el país.


El nostre recorregut anirà bàsicament pel carrer més comercial de la ciutat conegut amb el nom de Princess Street i on s'ha prohibit edificar en la part sud per deixar unes bones vistes al castell i el barri medieval.




Començarem el nostre recorregut oest-est per l'església de Sant Cumbert que possiblement es fundara en el segle VII, però hui en dia l'aspecte que ofereix és el de la reforma duta a terme a la fi del segle XIX. Es troba dins d'un bucòlic jardí i cementeri.



L'església veïna a la de Sant Cumbert és l'església de Sant Joan  Evangelista que es va construir al segle XIX. Al seu interior trobarem unes boniques vidrieres i una nau estreta i alta amb volta de creueria que imita la volta de ventall, molt típica de l'arquitectura anglesa tardogòtica, 



Dos importants museus es troben en els jardins de Princess street the Royal Scottish Academy i the National Gallery of Scotland, que visitarem altre dia. I molt prop està el monument neogòtic dedicat al més famós dels escriptors d'Escòcia, Walter Scott.



Un altre famós personatge escocés té ací el seu monument, es tracta de David Livingstone, l'explorador i missioner que desaparegué un parell d'anys per l'Àfrica Central i que quan va ser trobat per Henry Stanley aquest li preguntà "Livingston supose".


I un poc més cap a l'est, està també el monument del duc de Welington, que també té els títols nobiliaris de vescomte de Talavera per derrotar les tropes de Josep Bonaparte en aquesta ciutat de Castella la Manxa.



I a l'altra part del carrer s'aixeca una imponent construcció, es tracta del Balmoral, un icònic hotel de cinc estreles que es va aixecar en l'any 1903 i on l'escriptora Rowlling acabà d'escriure el darrer llibre de la saga de Harry Potter en l'any 2007.



I deixarem el carrer Princess street per pujar al turó conegut com a Calton Hill d'on podrem gaudir d'unes meravelloses vistes de la ciutat d'Edimburg que està declarada patrimoni de la humanitat pel seu ben conservat castell i centre històric.




En aquest indret hi ha una sèrie de monuments que no convé perdre's com és l'observatori nacional. Es tracta d'una torre que recorda un far i que va ser erigit en honor a l'almirall Nelson per la seua victòria en la batalla de Trafalgar.



La zona es coneix també amb el nom de l'Atenes del nord per una sèrie de construccions amb columnes que recorden un poc l'arquitectura de la Grècia clàssica com per exemple el monument Dugald Stewart un filòsof nascut a aquesta ciutat.



I ens acomiadarem de la ciutat d'Edimburg als peus del monument nacional, dedicat a tots els caiguts en la batalla de Waterloo que en varen ser més de cinquanta mil. Aquest monument no va arribar a acabar-se per falta de diners.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada