dissabte, 17 d’octubre del 2020

La cova de Seokguram, un dels llocs més importants del budisme coreà

Segona visita a cova carregada de màgia i misticisme que visitem, la cova de Seokguram. Està ubicada en la muntanya de Tohamsan en l'antiga capital del regne de Sila, que s'estenia per tota la península de Corea. Aquesta cova no és cap cavitat natural, es va fer amb granit en el segle VIII i a part de ser patrimoni de la humanitat és un dels monuments nacionals més apreciats de Corea del Sud.


Està situat a pocs quilòmetres del temple de Bulguksa que ja vàrem visitar fa uns anys (https://ferranlerma.blogspot.com/2014/07/el-temple-de-bulguksa-en-gygeongju-la.html).  Segons la història el rei Kim Dae-seong va manar la construcció dels dos temples, el de Bulguksa que ja visitàrem, estaria dedicat als seus pares vius i el Seokguram que veurem hui seria dedicat per als seus pares morts.



Arribarem en cotxe a l'arc de l'entrada al temple, construït en fusta es troba profusament decorat. Les columnes que el mantenen i la balustrada que el recorre són de color roig mentre que el blau impera en vigues que subjecten el sostre i la mateixa part baixa del sostre.


A través d'un camí decorat amb fanals de papers colorits i rodejat de l'exuberant massa boscosa que cobreix la muntanya de Tohamsan arribarem a la mateixa entrada del temple de Seokguram, ubicat en una cova artificial.


Abans d'entrar a la cova caldrà fer el ritual de purificar-se amb la gèlida aigua que brolla de les pètries goles de dos lleons que custodien la font.


I ja dins ens rebrà una escultura de Buda de tres metres i mig que està assegut sobre un pedestal esculpit de quasi metre i mig que representa una flor de loto. Una cúpula de granit de més de sis metres i mig d'alçada.



El buda no es troba sol, darrere d'ell hi han esculpits en panells i nínxols una sèrie de deixebles, deus i bodhisatves. Un bodhisatva significa ésser en la recercade la il·luminació i es refereix a qualsevol individu que segueix les passes de Buda per a assolir el nirvana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada