dijous, 13 de desembre del 2018

Monschau, poble alemany d'estampa nadalenca

Des de la ciutat d'Aquisgrà ixen autobusos que et porte al bucòlic poble de Monschau, famós per les seues típiques cases d'entramat de fusta a la vista al costat d'un meandre del riu Rur, la seua mostassa i les galetes de gingebre. De segur que visitar-lo amb els seus carrers nevats ens trasllada a l'època nadalenca, i si no està nevat una botiga oberta tot l'any ven articles de decoració de nadal.


Ací no trobarem grans monuments i famosos museus que ens deixen bocabadats, ací aquest estat s'assoleix passejant pels seus bonics carrers que donen a un serpentejant riu Rur que configura el traçat urbà del poble.


El monument més destacable de tota la població és la Rotes Haus, o Casa Roja, un imponent edifici barroc de set plantes que va ser construïda en la segona meitat del segle XVIII com a residència i seu dels negocis d'un fabricant de roba. Hui en dia és un museu.




Molt prop està l'elegant i senzilla església evangèlica que també es va construir al segle XVIII utilitzant la pedra negra de la regió i que posseeix un bonic campanar rematat amb una cúpula bulbosa.


Les restes d'un singular castell coronen el poble i encara que sols conserva l'estructura defensiva és del tot recomanable visitar.


Al castell trobarem les muralles i torres defensives perquè durant part del segle XIX aquest poble passà a mans franceses i l'estat francés el va vendre a un particular que va assolar els sostres per no pagar l'impost d'edifici.






I des de dalt del castell es pot gaudir d'unes espectaculars vistes dels carrers del poble que es fusionen amb l'espectacular entorn natural dels boscos d'Eiffel.




L'altre edifici religiós digne de visitar en el poble és l'església de la Nativitat de la Mare de Déu, es va erigir al segle XVII sense massa decoració i al segle XVIII es va anar embellint amb les aportacions de la indústria de roba.



Però com ja he dit abans la millor cosa que es pot fer al poble és deixar-se perdre pels seus bonics carrers i gaudir d'un agradable passeig sense cotxes.






I la segona millor cosa que gaudir al poble és sens dubte recuperar forces en la pastisseria que hi ha al costat de la Rotes Haus i tastar les galetes i alguna més de les seues especialitats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada