dissabte, 12 de novembre del 2016

El moll de Tsim Sha Tsui, l'enclavament més atrafegat de Hong Kong

Hui viatgem a l'extrem orient per conéixer un rellotge típicament colonial britànic dins d'un espai típicament xinés. Allí l'any nou arriba set hores abans i es celebra amb un espectacular castell de focs artificials que és disparat al port Victòria i oferint un dels millors espectacles que es fan al món per a rebre el nou any. El port Victòria es situa a l'extrem de la península de Kowloon que junt amb un grapat d'illes més formen el territori xinés autònom de Hong Kong, l'hereu de l'antiga colònia britànica.


La torre del rellotge és el que queda de l'antiga estació de Kowloon, un dels extrems de la línia Kowloon-Canton. L'edifici és monument nacional i mesura 44 metres.


Just davant està el moll de Tsim Sha Tsui d'on ixen vaixells a totes les illes del territori de Hong Kong, però el que cal fer és passar a la bulliciosa illa de Hong Kong amb un dels ferry star. Són un conjunt d'històriques embarcacions, que per un simbòlic preu, creuen el port Victòria.


En pla més romàntic i bucòlic es pot fer un agradable passeig en el tradicional jonc xinés al llarg de la badia Victòria.


És del tot recomanable fer-ho de nit i gaudir del famós espectacle "Symphonie of lights" que permet veure el joc de llums tant de l'illa de Hong Kong com de la part de Kowloon.




Al moll també atraquen creuers de luxe, per això al costat s'ha construït un luxós centre comercial visitat per creueristes i locals i als voltants de la Canton Road es poden visitar les botigues de les millors marques.




Als voltants no poden faltar els hotels de luxe, com per exemple l'Hotel Península que va obrir les seues portes en 1928. Durant l'ocupació japonesa de la segona guerra mundial una suite de la tercera planta es va convertir durant dos mesos en la presó del Governador anglés.


Però no tot és luxe i compres en aquesta àrea de Kowloon, també hi ha lloc per a la cultura. Una sèrie de museus ocupen el que va ser l'antiga estació del que sols resta la torre del rellotge i el territori
guanyat a la mar.



El Centre Cultural de Hong Kong, construït en 1980 amb certa polèmica per la seua excessiva modernitat i manca de finestres, és la seu de diverses activitats de música i dansa.


Al Museu d'Art es pot aprendre com ha evolucionat la cal·ligrafia xinesa al llarg dels segles i ofereix una grandiosa col·lecció d'objetes de materials ben diversos com ceràmica, cristall o jaspi.


El Museu de l'Espai de Hong Kong ofereix projeccions de pel·lícules IMAX i una exposició d'invents astronòmics xinesos. La seua curiosa forma d'iglú no passa desapercebuda.





I per acabar la visita al que és l'extrem de la península de Kowloon, passejarem per l'avinguda de les Estrelles, un intent d'impulsar el cinema de Hong Kong i rendir homenatge als seus actors. No pot faltar la foto amb Bruce Lee.




Des d'ací es pot gaudir de l'espectacular Skyline de l'illa de Hong Kong situada a l'altra part del port Victòria.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada