divendres, 25 de març del 2016

Shönbrunn el versailles vienés de Maria Teresa I d'Aústria

El palau de Schönbrunn està als afores de Viena, ciutat que visitem cada any des que vaig començar aquest blog, i és fàcilment accessible amb la línia U4 que té parada al mateix palau.
Per a visitar el palau hi ha diversos tipus de visites però si finalment sols vols visitar el palau, has de triar entre l'Imperial tour o el Grand Tour. L'Imperial tour et permet visitar 22 habitacions i l'audioguia està més enfocada a comentar la vida de Sissi emperadriu i el seu marit Francesc Josep. Amb el Grand Tour es completa la visita fins a 40 habitacions que inclou les dependències de l'emperadriu consort Maria Teresa I.
L'entrada de hui va dedicada a aquesta última, l'arxiduquesa d'Àustria, reina d'Hongria i emperadriu consort del Sacre Imperi que va ser la que li va donar l'esplendor a la residència d'estiu dels Habsburg i convertir Àustria en una potència europea. Va regnar 40 anys i tingué 16 fills i filles, que casà amb fins polítics, pot ser la més coneguda siga Maria Antonieta la que va acabar decapitada en els temps convulsos de la revolució francesa.
La visita la poden dividir en dues parts, l'interior i els jardins. Els jardins mesuren 1,2 Km quadrats i estan plens de fonts amb espectaculars escultures, llacs però destaca sobretot una lloma amb una monumental rotonda.


Si viatges amb xiquets i per que no per a tu per a gaudir d'un poc d'aventura deixa't perdre pel laberint.


La visió de l'enorme façana del palau vista des dels jardins tampoc et deixarà indiferent.


La visita a l'interior s'ha de fer a l'hora estipulada quan compres l'entrada via internet o allí mateix i et permet visitar les diverses sales seguint les explicacions d'una audioguia, la primera part t'ensenya les cambres més relacionades amb Sissi i Francesc Josep, aquell matrimoni tan modèlic en les pel·lícules però tan distant en la realitat. Recorde l'auster dormitori i excusat de Francesc Josep, tot un emperador que treballa hores i hores en un discret despatx.


En la sala dels espills Mozart, amb 7 anys, feu un concert per l'emperadriu Maria Teresa i en acabar es tira sobre ella i la va abraçar.




En la gran galeria la família celebrava festes i balls, hui en dia encara s'utilitza per a gales de vals. El fresc del sostre és impressionant.


La sales xineses estan decorades amb ceràmiques i panells xinesos i japonesos perque Maria Teresa era una gran admiradora d'aquestes dues cultures.


I per acabar la visita cal fixar-se en el llit que utilitzava l'emperadriu de mides realment espectaculars.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada