dissabte, 21 de desembre del 2013

Bacharach, poble bucòlic junt al Rhin

Si busques un lloc lloc entranyable i tranquil per a gaudir d'un nadal blanc Bacharach és una bona eleccció. Aquest històric poble s'exten entre una muntanya amb el seu castell i un gran riu europeu, el Rhin.
Per a arribar es pot fer fàcilment en tren des de Frankfurt i en vaixell des d'alres ciutats com Magúncia o Coblença ja en primavera i estiu. La part del Rhin on està ubicat el poble està molt poc construida i els paisatges són espectaculars. L'UNESCO l'ha declarada patrimoni de la humanitat


El poble conserva part del seu antic sitema de fortificació com són el castell, algun llenç de muralla, torre defensiva i la imponent porta del mercat just al costat del riu.



Markturm



El passeig pels seus carrers amb cases típiques construides a partir d'entramats de vigues de fustes de segur que t'omplirà de goig.





Moltes d'aquestes cases s'han habilitat com a tendes, bodegues o cafeteries conservant l'encant del passat amb elegants i clàssics escaparates i amb cartelles anunciadors de forja.







Pero la casa que més crida l'atenció i que afortunadament es visitable és la Alter Posthof, destaca sobretot per l'entramat del seu pati. Ací trobaràs l'oficina de turisme.

 

El monument més imponent del poble és l'església evangèlica de Sant Pere, situada just al centre i lloc des d'on iniciar la pujada la castell.


L'església és d'estil romànic tardà típic d'aquesta regió coneguda com Renaina i va ser construida al segle XIII. Et resultarà difícil visitar el seu interior perque sols s'obri en hores de culte
De pujada al castell veuràs les romàntiques restes de la Wernerkapelle, és interessant aturar-se per a observar-les i per a agafar forces, et queda una costera fins al castell.




Hi ha una terrassa d'on comencen a veure's les espectaculars vistes al Rhin i sobretot al paisatge de vinyes que envolta el poble. Aquestes estan plantades sobre les muntanyes del voltant i sembla que estan posades quasi verticalment.






Un tortuòs camí per un bosc et conduirà al Burg Stahleck, del que es té notícies des del segle XII.  Va ser destruit en la guerra d'Augsburg i restaurat vàries vegades. Hui és un alberg de joventut i conserva encara cert aire medieval així que és recomanable passar ací una nit.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada