La quarta destanació per a visitar vitralls ens port a l'altra part de la mar, al cor de Manhattan per veure la neogòtica catedral de Sant Patrici, encaixada en un entramat carrers dominats pel caòtic trànsit i espectaculars gratacels com el Rockefeller Center,
I precisament en aquest edifici que es començà a construir en l'any 1931 amb els diners de la familia Rockefeller, començarem el nostre recorregut pel cor de Manhattan. Cal pagar per pujar a la seua terrassa i si ho fas de dia podràs gaudir de les millors vises del Central Park.
En direcció est després de travessar la 5a Aniguda està la catedral de San Patrici, un temple catòlic encaixat en els imponents gratacels de la midtown. És la catedral més gran dels Estats Units, amb el permís de Sant Joan el Diví que visitarem fa un any i es va aixecar en la segona meitat del segle XIX.
Si teniu més sort que jo i no la pilleu en obres podreu gaudir d'uns espectaculars vitralls situats en les parets de les dues naus laterals i com no del bonic orgue i per sobre el rosetó que corona la façana principal de l'edifici.
Tornarem enrere per muntar en direcció nord la 5th Avenue, el paradís de les compres per a les butxaques ben plenes. Ací està Armani, Cartier o la Tiffany de la famosa película de Audrey Hepburt i George Peppard.
Un temple perbiterià, amb una feligresia més de dos mils ànimes està ubicat ací, en el paradís del malbaratament. Es va construir en 1875 i es conegut per ajudar a la gent sense llar. Al seu costat s'aixeca el colossal gratacel 712 Fith Avenue.
Caminarem cap a l'est fins arribar a la Lexington Avenue per poder coneixer la Sinagoga Central de Nova York, un edifici de la segona meitat del segle XIX amb una bonica façana coronada per dues cúpules verdes d'estil orientalitzant que copia l'estil de la Gran Sinagoga de Budapest que ja visitàrem fa anys.
I tancarem la ruta de hui caminant cap al sud on està l'esglèsia de Sant Bertomeu, coneguda popularment amb el nom de Saint Bart's. Encara que té més de dos-cents anys l'edifici actual de principis del segle XX i imita l'estil bizantí.