Hui 31 de juliol i en olena canícula cal anar a la platja i si pot ser atlàntica d'aigües fredes millor que millor. Se n'anem a la ciutat de Brighton que amb més de mil cinc -cents anys d'història es va convertir en un destí popular d'estiueig gràcies al rei Jordi IV a la fi del segle XVIII.
L'atracció turística de la platja de Brighton és el seu conegut Brighton Pier, un moll que s'endinsa en la mar més de mig quilòmetre, un dels més llargs del món i que té més d'un segle d'història ja que es va inaugurar en l'any 1899.
El moll està ple de tot tipus de restauraants on es pot trobar menjar per a tot tipus de paladars, també hi ha moltes atraccions per a entretenir-se, però la millor cosa que es pot fer es gaudir de les vistes que ofereix de la ciutat de Brighton i la seua platja.
Caminant en direcció oest pel passeig marítim s'arriba al popular carrer Middle Street plena de botigues i una construcció sorprenent, la sinagoga de Middle Street, oberta al culte en l'any 1875 en estil neobizantí i neorromànic.
Si tornem al passeig marítim i mirem cap a dins de la mar veurem les restes del que va ser el Brigton West Pier. Es va construir en l'any 1866 i es va tancar en 1875. La força de la mar i de les tronades l'han convertit en unes bucòliques ruïnes separades ja de la costa.
I més cap a l'oest podem veure una metàl·lica torre de cent huitanta-tres metres de nom i360. Es tracta d'un observatori i mirador de la ciutat i la mar que es va obrir al pùblic en l'any 2015 i és un disseny dels mateixos arquitectes de la famosa nòria la London Eye.
I de la platja se n'anem cap a l'interior a visitar els edificis més històrics i monumentals de la ciutat. En un agradable jardí està des de fa mil anys l'església de Sant Nicolau, la constrrucció més antiga de Brighton .
Al carrer West Street es pot gaudir d'una típica construcció victoriana que no pot faltar en cap ciutat de l'imperi britànic es tracta de la torre del rellotge del jubileu, aixecada en l'any 1888 per a comemorar els cinquanté any de regnat de la reina Victòria.
I la nostra visita de hui acabarà en un palau magnífic que ens transporta cap a les orientals terres de l'Ïndia. Aquest palau conegut amb el nom de Royal Pavillon va ser resiència reial del príncep després rei Jordi IV que venia a Brighton per recomanació mèdica per a curar la inflamació dels ganglis del coll,
L'interior del palau està ple de sales d'estil neoclàssic francés i d'estil orientalitzant anomenat chinoiserie i d'altres inpirades en les ruïnes de l'antiga Roma. Les que més sorprenen són l'enorme cuina i el saló de banquets.