Tercera entrada dedicada a museus i hui ens acostem a la ciutat més poulosa d'Escòcia, Glasgow per a visitar el seu millor museu, el Kelvin Glove, obert en l'any 1901 en la ubicació actual, però la seua història comença ja al segle XIX quan ocupava una mansió del segle XVIII. L'edifici actual és d'estil neobarroc executat en pedra roja tan típica en les construccions d'aquesta ciutat.
L'edifici és espectacular vist des de fora, però a l'entrar dins ens espera altra grata sorpresa en el mateix hall d'entrada que ens trasllada de seguida a un esplendorós palau del renaiximent que també té un espectacular orgue de tubs.
En la planta baixa a banda del hall central hi ha dos patis més, el de l'est està poblat per animals exòtics dissecats, el més popular és sir Roger un elefant de circ que té més de cent anys junt a altres com una girafa o un tigre siberià.
I sobre el cap d'aquestos animals hi ha penjat un avió de la segona guerra mundial, l'Spitfire LA198 que ara sembla que vol fer un safari aeri però durant la guerra es dedicava a atacar i les naus enemigues ja acabant-se aquesta horrible guerra.
En l'altre pati, el pati est, està decorat per un gran mostra de caps blancs que sembla que volen per damunt dels caps dels visitants. Es tracta d'una obra escultòrica de l'artista Sophie Cave realitzada en l'any 2006.
Al primer pis es troben diferents sales dedicades a la pintura, la joia del museu és un dels quadres més famosos del surrealisme, el Crist de Sant joan de la Creu, obra de Dalí que se li va ocorrer pintar una crucifix volant sobre un paisatge de llac amb tormenta i vist des de la part de dalt.
D'artistes locals hi ha una molt bona col·lecció dels coneguts com coloristes escocessos. Una de les pintures més interessant d'aquesta col·lecció és obra de Francis Cadell i es coneix amb el nom interior-la persiana taronja. La dona és una model d'Edimburg de nom Bertha que va posar en diverses ocasions per al pintor colorista escocés.
Una obra del famós pintor holandés Van gogh que va realitzar en l'any 1887 poden trobar també en aquest museu escocés. Es tracta del retrat d'Alenxander Reid, un marxant d'art i company d'habitació d'un germà del pintor.
No sols trobem pintura contemporanea al museu, del renaiximent també hi ha una representació, una de les sales coneguda com la capella renaixentista d'una família florentina del segle XV que ha vingut a parar ací.
Però a més de pintura, animals dissecats i un avió de la segona guerra mundial podem trobar diverses peces d'interés etnològic com armadures medievals i d'un guerrer japonés i un curiós totem dels primers pobladors d'Amèrica del Nord.
I després de visitar el museu agafarem el carrer Kelvin way per creuar el riu Kelvin amb una espectacular vegetació de rivera. El Kelvin és un afluent del riu Clyde que travesa la ciutat de Glasgow i la comunica amb la mar.
I en direcció sud, en el carrer Argyle recuperarem forces en un històric pub de la ciutat, the Islay Inn, un agradable lloc on degustar la cuina escocesa i gaudir també d'una bona cervesa mentre s'escolta música en directe.