diumenge, 15 de maig del 2022

El museu de Perlan de Reykjavík, el museu de ciències naturals que mostra les meravelles naturals de Islàndia

 El pròxim dimecres 18 de maig es el dia dels museus i nosaltres el celebrrem encentant una tour de sis entrades que ens portarà a sis museus molt interessants situats i de temàtica variada en diferents països arreu del món. Hui ens desplacen a Reykjavík, la capital d'Islàndia per conéixer el museu Perlan, un espai museístic que tracta de donar a conéixer i fins i tot reproduir l'espectar patrimoni natural del país.



Situat sobre una muntanyeta de nom impronunciable, el museu de Perlan, que significa perla en islandés, és sense cap mena de dubte el millor museu de la ciutat ideal per a visitar amb xiquets i per a prendre ciències naturals i ecologia. Si vas a peu cal pujar per una senda que transcorre per un bucòlic bosc.




L'arquitectura en si ja és un lliçò d'ecologia per que aprofita quatre enormes dipòsits d'aigua calenta obtinguda d'aprofitar l'abundant energia tèrmica d'aquest país volcànic. Sota als quatre cilindres s'ha col·locat un impressionant cúpula de vidre. El museu va ser inaugurat en l'any 1991 i es tot un referent arquitectònic de la ciutat.



Un dels dipòsits s'ha convertit en planetari i lloc de projecció que aprofita la tecnologia més puntera per a mostrar paisatges de l'illa i mostrar i explicar un dels fenòmens naturals més captivadors que ocorren prop del cercle polar, l'aurora boreal. Però hi ha més zones de projecció al llarg del recorregut que mostren fauna i altres fenòmens naturals.


L'atracció estrela del museu és la reproducció d'una cova de gel, un recorregut d'un centenar de metres sota unes galeries de gel que es troben a quinze graus sota zero, per tant cal agafar l'abric quan es fa aquest recorregut.


També resulta molt curiosa la reproducció que s'ha fet d'uns coneguts penyasegats de la costa islandesa, els de Látrabjarg on viuen els frarets atlàntics, símbol nacional. Alguns animals dissecats també s'exposen prop com és el cas d'un ós polar, que viu a l'àrtic i rrara vegada xafa terres islandeses.


I a la planta alta es pot gaudir de dos restaurants i una cafeteria de preus desorbitts, com tot en Islàndia, sota l'imponent cúpula de vidre que corona l'edifici. També hi podem trobar la típica botiga de souvenirs.


Però el que cal fer per dalt de tot es pujar i eixir a la terrassa exterior que rodeja tot el museu per a gaudir de les merovelloses vistes a la ciutat de Reykjavík i les espectaculars muntanyes nevades que l'envolten.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada