Hui viatgem al sud d'Alemanya per a conéixer una ciutat amb la universitat alemanya més antiga i coronat per les ruïnes d'un castell considerades les més boniques del país. Heidelberg està situada en la vall formada per riu Neckar que besa el seu cuidat i preciós centre històric.
L'amo i senyor d'aquest pont és el Brückenaffe, una estàtua d'una mona que es remunta al segle XV, però que va desaparéixer en la Guerra del Palatinat, dos segles més tard. Ja al segle XX es va recol·locar una altra de bronze que com l'original mostra el cul cap a Magúncia, la ciutat de prínceps electors rivals. La mona porta un espill en la mà que si toques et donarà prosperitat.
Continuant caminant en línia recta després de travessar la porta del pont arribem a un dels monuments més interessants de la ciutat, l'església del Sant Espirit. Es tracta d'una edificació del segle XIII i que ha patit diverses remodelacions. El seu campanar i absis són una verdadera meravella.
Els canonges d'aquesta col·legiata eren també professors de la Universitat de Heidelberg, la més antiga del país. La planta del temple és gòtica de saló amb unes galeries laterals que estaven destinades a guardar llibres.
Al costat d'aquesta plaça naix altra plaça de nom Kornmarkt que també és molt bonica i ofereix unes precioses vistes del castell palatí de la ciutat de Heidelberg. Al mig d'ella s'aixeca la columna de la Mare de Déu.
Pel carrer conegut amb llengua local Zwingerstrasse en direcció est s'arriba a l'altre monumental temple de la ciutat, la catòlica església dels jesuïtes. La seua façana imita el model barroc de l'església mare de la Companyia en Roma.
I finalment ens dirigirem cap a Kornmarkt per a agafar el funicular o Bergbahn i estalviar-nos un costós camí de pujada cap al castell on estava la presó, motiu de l'entrada de hui i per descomptat moltíssimes coses més.
L'origen del castell és del segleXIII, però als segles XVI i XVII va patir diverses ampliacions i remodelacions per a adaptar-se als gustos artístics dels seus propietaris que el convertiren el conjunt palatí més bonic del renaixement al nord dels Alps. La guerra dels Trenta Anys el va deixar en un estat ruïnós. El pati d'armes llueix encara les façana renaixentista del palau de Friedrich i la Brunnenhalle, una lògia gòtica.
En el castell està ubicat el Museu Alemany de la Farmàcia, una col·lecció de material de vidre, instruments de laboratori i de pots ceràmics, dels millors del món. Heidelberg està molt lligat a la química, Robert Bunsen, millorador d'una mistera de laboratori i un gran exponent de l'espectroscopia va viure en aquesta ciutat i en col·laboració amb al seu amic que també habità en la ciutat, Gustav Kirchhoff descobriren el cesi i el rubidi.
Les vistes de la ciutat vella de Heidelberg i del riu Neckar són immillorables des de la gran terrassa del castell. Des d'ací es distingeix la imponent església de l'Esperit Sant, la dels jesuïtes i el Pont Vell amb els seus nou arcs de pedra roja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada