dissabte, 2 d’abril del 2022

Lincoln, castell i una de les millors catedrals d'Anglaterra

 Viatgem a les Midlands d'Anglaterra per a poder gaudir d'un efecte "guau" quan de repent aparega en el nostre camp de visió la catedral de Lincoln. A més molt prop existeix un castell amb una pressó com la de les pel·lícules i que la seua ronda de muralla ens permet traure unes espectaculars fotos de la catedral amb efecte "guau"


La millor manera d'arribar a la ciutat és amb tren i de l'estació al centre històric de la ciutat hi ha sols un agradable i curt passeig. Creuarem e riu Witham i ens fixarem en el pont més antic d'Anglaterra, datat en l'any 1160 i conegut com a High Bridge.


I per a arribar a la zona de la catedral i el castell ens deixarem perdre per els bonics carrers del centre històric de traçat medieval. Anirem, sempre que aquest enrevesat entramat de carrers ens deixie, en direcció nord i descobrirem en un d'ells la Jew's House. És una de les cinc cases jueves que encara està en peu en Anglaterra on els jueus foren expulsats en l'any 1290.




I per fi apleguem a la imponent Exchequer Gate, lloc on l'església cobrava els seus tributs i lloguers. En realitat no és una porta, en són tres i va ser construïda en sel segle XIV, amb diversos pisos amb vivendes de lloguer.



Si travessem aquesta porta, arribem a una mena de pati on està la façana principal de la catedral de Lincoln, una verdadera meravella que amb les seues tres torres altíssimes deixa bocabadat a tot turista que per ací s'acosta.



Aquesta catedral aixecada entre els segles XI i XIV combina armoniosament elements del primitiu estil normand amb elements posteriors d'estil gòtic, Les portes d'accés són normandes i sobre elles vidrieres i un rosetó d'estil gòtic.


Aquesta catedral és una de les més grans d'Anglaterra amb una imponent nau central de volta de creueria i tres torres que mesuren uns vuitanta-sis metres. Es varen aixecar a principis del segle XIV i foren la construcci´´o més alta del món fins al segle XVI.




La sala capitular de planta circular amb una columna central que sosté el seu sostre i uns espectaculars vitralls omplin de llum aquest espai màgic. La Carta Magna, un document de 1215 que amb certes lleis limitava el poder reial i que inspità la constucció nordamericana segur que es signaria en aquest lloc.


Altre element arquitectònic que no podem deixar de visitar és el meravellós claustre d'estil gòtic des d¡on veuren un dels dos rosetons de la catedral conegut com a l'ull del bibe També resulta interessant el cadirat del cor, fet en fusta i que està considerat un dels millors del Regne Unit.



Unes ruïnes bucòliques es poden visitar també, són el que queda de l'antic palau episcopal. Es va aixecar en el segle XII quan Lincoln era la seu d'una de les diòcesis més poderoses del Regne d'Anglaterra.


I ja visitada i fotografiada la catedral tornarem a eixir per l'Exchequer gate i ens fixarem en dues boniques construccions, l'església de la Magdalena del segle XIII i una històrica casa del segle XVI conegudes amb el nom de Leigh-Perbemton House.



Per fi entrarem al castell de Lincoln que data de l'any 1068, però cocupa el solar d'una construcció ja romana. Al seu interior es custòdia una de les quatre còpies originals de la Carta Magna i una pressó d'època georgiana i victoriana que deixà de funcionar en l'any 1878.





Però el que toca fer dins del castell és passejar per la seua ronda de muralla i treure les millors fotos que es poden fer de la catedral i el seu centre històric. En aquest lloc s'organitzen multitud d'activitats cada any.





I acabarenm la quarta entrada de la sèrie de presons i llocs de càstic en l'Arc de Newport. És l'arc més antic de tot el Regne Unit, del segle III ni més ni menys, i formava part de la porta nord de la Lindum Colònia romana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada