Un dos de març de 1835 moria el darrer emperador del Sacre Imperi Romanogermànic, Francesc II, encara que l'imperi s'havia dissolt per ordre de Napoleó després del tractat de Pressburg, en la meua Bratislava, en l'any 1806. En aquest tractat Francesc II no va eixir tant mal parat peque es va convertir en l'emperador Francesc I d'Aústria. Hui comencen un recorregut d’onze entrades per territoris d'imperis disgregats o desapareguts.
El nostre recorregut imperial comença en la ciutat de Bruhl, el lloc on tenien residència els arquebisbes de Colònia, prínceps electors del Sacre Imperi Romanogermànic. A aquesta ciutat es pot accedir en tren des de Colònia, l'edifici de l'estació resulta curiós.
De l'estació la primera feina és anar a veure els jardins del palau Augustusburg, propietatat dels arquebisbes de Colònia que ja al segle XII venien ací de cacera. Les vies del tren es feren travessant els seus terrenys.
El passeig a través dels jardins barrocs resulta d'allò més agradable si fa bon dia, podem gaudir d'estanys, fonts, elements decoratius com gerres i escultures, paratges plens de flors i fileres de til·lers que condueixen a boscos.
El palau residència dels bisbes de Colònia de Bruhl es diu Augustusburg per que el va manar Clement August en el segle XVIII aprofitant els ciments d'un castell medieval. L'edifici actual és un edifici en forma d'U que per ser dels millors exemples del barroc alemany ha estat declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.
A l'interior trobarem una gran quantitat de sales i cambres amb la profusa decoració característica del barroc-rococó alemany, però la cosa més espectacular que podrem veure és l'escala de 1740, una meravella obra de l'arquitecte Baltasar Neumann.
L'altre edifici barroc declarat patrimoni de la humanitat és el palau de Falkenlust que està situat a un poc més d'un quilòmetre del palau d'Augustusburg. Es va construir com a casa de camp i la seua arquitectura està inspirada en el pabelló de caça d'Amalienburg del palau de Nynphenburg de Munic.
I dels palaus se n'anem a passetjar per la ciutat de Bruhl, que és ciutat des del segle XIII però que els seus carrers del centre recorden més a un poble per on resulta molt interessant passetjar i gaudir de les seues botigues i bars.
Encara que la regió de Colònia és de majoria catòlica en aquesta ciutat podem trobar esglésies de diferents confesions cristianes com la grecortodoxa i l'església evagènlica Christuskirche amb el seu campanar amb agulla.
Però l'església més històrica i bonica és l'església de Santa Maria dels Àngels, de finals del segle XV que va servir d'església a un convent franciscà fins al segle XIX. L'edifici és de planta gòtica amb volta de creueria.
En l'any 1735 i per ordre del príncep-bisbe elector Clement Augustus, es va remodelar l'interior amb estil barroc amb un espectacular altar major separat de l'absis on es pot fer misa per la part de davant i per la part de darrere.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada