Continuarem visitant espectaculars rosetons de catedrals, i ens traslladem a l'illa de Gran Bretanya a la ciutat de Durham on fa mil vint-i-cinc anys uns monjos van decidir assentar-se en una península fluvial del riu Wear. L'objectiu era preservar el cos de Sant Curthbert, una de les relíquies més apreciades de tota Anglaterra, dels atacs dels vikings.
El monument més important de la ciutat és la seua catedral, el millor exemple d'arquitectura normanda del Regne Unit, construïda al segle XI. La façana principal està flanquejada per dues torres, però la torre més alta es troba al creuer i mesura 66 metres.
En aquesta façana no està el rosetó però si hi podem trobar un gran finestral o vidriera gòtica amb una combinació de vidres acolorits que enlluerna de colors la zona que mira a ponent de la nau central de la catedral.
El gran rosetó està en la façana que mira a llevant d'estil gòtic. En aquest lloc podem trobar la capella dels nou altars i encara que no es tracta de l'original medieval, la bellesa d'aquest del segle XIX és indiscutible.
La nau central amb poca decoració presenta els típics trets de l'arquitectura normanda amb les típiques columnes decorades amb motius geomètrics i arcades de mig punt. Es tracta d'un estil romànic creat pels normands als segles XI i XII. I no et pots perdre l'espectacular claustre d'estil gòtic.
I de la catedral ens n'anem al seu castell del segle XI que com la catedral també està declarat per la UNESCO patrimoni de la humanitat. Hui en dia és la seu de la Universitat de Durham, creada al segle XIX però es pot dir que l'edifici mai ha estat ocupat per cap enemic.
El punt més bulliciós del centre històric de Durham segurament siga la plaça del mercat on es troba la vella església normanda de Sant Nicolau, construïda al segle X però amb diverses remodelacions posteriors.
En la mateixa plaça podem trobar una enorme escultura eqüestre del militar i diplomàtic irlandés Charles Vane Stewart, tercer marqués de Londonderry que no s'ha que confondre amb el pirata Charles Vane.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada