Glasgow és una ciutat molt gran de sis-cents mil habitants, de fet va arribar a ser la segona ciutat més habitada de l'imperi, els llocs més recomanables per a visitar estan repartits per tot el seu entramat urbà i seria impossible arribar a tots en un dia. Per tant hui vos propose un passeig per la seua zona central, amb multitud de carrers per a vianants plagats de botigues i llocs on seure.
La millor manera d'arribar des d'altres punts de la Gran Bretanya és amb tren, a més la seua estació principal, Glasgow Central és una meravella i tenia un dels millors hotels de la ciutat, el Central Hotel.
A l'interior trobem la zona d'oficines que està construïda en fusta i cal visitar a l'exterior el Hienanman's Umbrella, un bonic pont envidrat on estan els andanes.
The Glasgow City Chambers ofereix un servei de visites guiades totalment gratuïtes, sols en anglés, per descomptat on podràs descobrir la seua meravellosa escala de marbre de Carrara i diferents sales profusament decorades.
El que més sorprén de George Square és l'enorme columna de vint-i-quatre metres on està l'escultura de Sir Walter Scott, l'escriptor escocés més universal. També hi ha estàtues de la reina Victòria o l'inventor James Watt entre altres.
Ara ens dirigirem direcció est a buscar les restes del que va ser l'ajuntament des del segle XVII fins a finals del segle XIX i del que sols es conserva el campanar, Tolbooth Steeple i una torre, Tolbooth Tower.
Caminarem en direcció sud per conéixer el riu Clyde i els seus bucòlics ponts de l'època de la revolució industrial.
I visitar Escòcia sense anar a un típic pub seria un delicte, del tot recomanable l'Scotia bar, el pub més antic de la ciutat que ofereix bon menjar, bona cervesa i música en directe.
Tornarem cap al centre i passejarem pels seus carrers per anar descobrint curioses edificacions com the lighthouse, un edifici en forma de far on està ubicat el Centre Nacional del Disseny.
La Galeria d'art modern de Glasgow està ubicada en la casa d'un ric comerciant de tabac, que va ser construïda a finals del segle XVIII en estil neoclàssic.
Resulta molt curiós veure al duc de Wellington i al seu cavall coronats amb un con dels que s'utilitzen per a acotar el trànsit, aquesta tradició data de meitat dels anys vuitanta del segle passat.
Buchanan Street és el carrer més comercial de la ciutat, en ella trobarem botigues, cafeteries i alguns interessants edificis com el del gall d'indi amb la seua impressionant decoració en vidre i ferro.
El té de les cinc el prendrem en the Willow Tea Rooms famosos per que van ser renovats pel prestigiós arquitecte Charles Rennie Mckintosh en 1903.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada