Continuant el nostre viatge per territoris que formaren part de la Corona d'Aragó hui viatgem a la ciutat portuària d'El Pireu, una de les ciutats més importants de Grècia. Durant el segle XIV, els almogàvers, mercenaris de la Corona d'Aragó vàren ser contractats pel duc d'Atenes per a protefir-se de possibles atacs, com no varen ser pagats acabaren ocupant els territoris de Neopàtria i el Ducat d'Atenes. Aquestos mercenaris assoliren fama de molt sanguinaris i no són massa ben recordats en la zona dels Balcans. Un grec quan s'enfada molt pot tirar-te de maldició que t'arrive la venjança dels catalans i en Albània katallan es un monstre que fa més por que el nostre home del sac.
El Pireu naix com a ciutat en el 450 aC i com a port d'Atenes es decideix construir les muralles llargues, uns murs que la protegien i arribaven fins a la mateixa ciutat d'Atenes a quasi 10 Km. Hui en dia la ciutat és el port més important del pais tant a nivell comercial com a passatgers, per que des d'ací se pot arribar en vaixell a quasi totes les illes habitades de Grècia.
Arribaren des de la capital helena en metro fins quasi a la mateixa vora del mar i de seguida descobriren un gran moll on no paren d'arribar vaixells menuts amb passatgers. Caminant vora mar descobrirem la catedral de la Trinitat un temple neobizantí de la segona meitat del segle XIX.
Molt prop hi ha un parc i si el travessem arribarem fins a altra església ortodoxa també del segle XIX dedicada a Sant Espiridó. Amb un aspecte més occidental destaca pels dos campanars de la façana principal i la seua cúpula blava.
El Pireu és una ciutat que ocupa una xicoteta península i ara toca travesar-la per a arribar fins a l'altra vora de mar però abans ens detindrem a contemplar el seu Teatre Municipal, un edifici neoclàssic aixecat també en el segle XIX.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada