Kíev és una metròpoli de quasi tres milions d'habitants amb un mil·lenni i mig d'història marcada per èpoques de llum i obscuritat, no es pot visitar en un dia així que l'entrada de hui serà per a conéixer el seu centre més urbà, on van els ucraïnesos de compres i d'oci. Nosaltres eixirem des d'una de les catedrals que té la ciutat la catedral de Sant Vladímir.
Es va construir en estil neobizantí a finals del segle XIX essent consagrada amb la presència del tsar Nicolau II. Va estar a punt de ser enderrocada en era comunista, però es va salvar convertint-se en museu. Després de la segona guerra mundial torna a obrir-se per al culte.
Agafant el bulevard Tarasa Shevchenko en direcció al riu Dnièper, arribarem al mercat de Bessarabsky que va perdent el seu caràcter de mercat tradicional i va convertint-se en un mercat per a forasters, però que resulta interessant visitar.
Davant de la façana principal del mercat està el carrer més important, transitat i trepitjat de tota la ciutat, és el carrer Khreshchatyk. Quasi tots els seus edificis històrics van ser arrasats per bombes amagades en objectes quotidians destinades a aniquilar soldats alemanys en la segona guerra mundial. Hui l'arquitectura dels edificis d'un auster estil estalinista passa desapercebuda pel fet d'estar tot plagat de cotxes, vianants, botigues i cafeteries.
L'edifici del carrer situat al número 25 crida més l'atenció al ser alt i esbelt i estar situat sobre un pujol. Al seu davant té una agradable font on sol seure la gent en estiu a menjar gelat.
Per darrere s'arriba a l'oficina del president de la República d'Ucraïna un edifici no massa interessant que es situa també en alt darrere d'un parc.
No hauríem vingut fins ací si no fos per l'estrambòtica decoració de la veïna Casa de les Quimeres o casa Gorodetsky d'estil art nouveau. Escultures d'animals exòtics, mitològics i fantàstics coronen l'edifici més surrealista de la ciutat.
I finalment anem a la Maydan Nezalezhnosti, o plaça de la independència on la gent s'ha concentrat en les darreres revolucions i portestes com la de la independència de 1990, la d'Ucraïna sense Kuchma i la taronja entre altres. A destacar l'espectacular monument a la independència que mesura seixanta metres.
Altre monument destacable erigit en l'any 1982, per commeorar el 1500 aniversari de la ciutat és el dels quatre fundadors de Kíev.Segons diu la llegenda quatre germans prínceps decidiren crear la ciutat a la riba dreta del riu Dnièper i el nom que li posaren va ser el del germà menut.
El Conservatori Nacional Tchaikovsky es un edifici va crear en 1913 gràcies a la insistència del mateix compositor rus al propi tsar. Es va ubicar en un antic hotel de la darrera dècada del segle XIX. Encara que l'edifici va desapareixer com quasi tot en aquesta ciutat en la segona guerra mundial, es va reconstruir en 1955.
El menú és molt variat però jo em vaig llançar cap al típic menjar dels països eslaus, sopa del dia i carn. La meua elecció va ser sopa de remolatxa i cabra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada