Ho reconec, no sóc amant del vi i hui se n'anem a Moldàvia per a visitar el seu celler més famós, Cricova, tota una ciutat sota terra amb més de trenta mil litres de suc de raïm fermentat. Allí gaudirem de tasts, cultura etnològica i vitralls. Aquestos vitralls són el motiu de la setena entrada de l'any.
Moldàvia és el país menys visitat d'Europa, per que encara no ha destapat tots els seus atractius turístics i un dels que més està explotant en els darrers anys és el turisme etnològic. Així que vaig llogar una excursió per anar de Chisinau, capital del país, al celler de Cricova, que es troba a quinze quilòmetres. El segon celler en importància del país, Chatêau Vaterly, ja el vàrem visitar l'any passat.
L'origen del celler es remunta als anys cinquanta del segle passat, quan en plena era soviètica es va decidir fer vi en una antiga mina de pedra calcària on es tenia per objectiu fabricar el primer any més de tres mil litres de vi escumós per a satisfer de cava/champagne a les elit soviètica. Hui en dia són més de 120 quilòmetres de galeries subterrànies que els turistes coneixen en vehicles elèctrics. Cal dur roba d'abric fins i tot en estiu, allí baix la temperatura estarà sobre els quize graus tot l'any.
Ja dins comença el recorregut majoritàriament amb el vehicle elèctric però també a peu per alguns dels inacabables túnels que formen el celler i que estan plens d'enormes barrils de fusta amuntegats que tot turista fotografia.
La següent etapa de la visita guiada és conéixer com s'embotella el vi escumós, i per tant, es passa per davant d'una cinta transportadora que les transporta directament a l'embotelladora i el guia fa una xicoteta explicació del procés.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada