La seua capital, Belfast, és una ciutat molt agradable de passejar i tranquil·la que cada vegada rep més turistes, però no sempre ha estat així. Des de 1968 fins a 1998 es va viure un conflicte polític armat entre unionistes amb el Regne Unit i republicans irlandesos o bé entre protestants i catòlics. La ciutat encara està dividida per quilòmetres de mur des d'aquella època.
Aquest temple es va completar en cent anys i es va obrir per al culte en 1904. Es tracta d'una església neorromànica gran i espaiosa on no s'ha escatimat en detalls per a decorar-la, utilitzant fustes d'arce de Canadà i un mosaic de més de cent cinquanta mil peces.
Anirem en direcció sudest a buscar el riu Lagan i a trovar-nos amb un dels grans símbols de la ciutat el seu gran peix. És una escultura d'un salmó de deu metres recobert amb cerámica que commemora la regeneració del riu en l'any 1999.
A un centenar de metres està el memorial Albert clock, una torre rellotge construïda en 1969 per honrar la memoria del Princep Albert, espòs de la reina Victoria.
Ens deixaren perdre's per un modern centre commercial, el Victoria Square, de més de setanta mil metres quadrats, amb una moderna cúpula acristalada. És diu que és un dels projectes més cars de l'Úlster.
Pel voltants d'aquest centre comercial hi ha diversos carrers peatonals que cal patejar per anar descobrint precioses pintures murals que no són les més importants de la ciutat. Aquestes més famoses les visitarem en altra ocasió.
Encara que no ho parega, en aquest zona de la ciutat hi han una sèrie de carrerons estrets, alguns del segle XVII, que es coneixen amb el nom de the Belfast entries.
El monument més important de la ciutat és el seu ajuntament que està en Donegall Square, d'on naixen els carrers més comercials. L'edifici destaca per la seua imponent cúpula de cinquanta-tres metres d'alçada.
Just davant de la façana principal està la Linen Hall Library. Es tracta de la biblioteca més antiga de Belfast fundada en l'any 1788.
Darrere de la façana sud de l'Ajuntament podem veure un curiós edifici que recorda un circ però és en realitat la Gran Òpera de Belfast que porta funcionant més de cent anys.
Per a després de l'òpera una copa i res millor que visitar un dels històrics pubs de la ciutat el Crown que serveix alcohol des de l'any 1880.
I a quinze minuts caminant en dirección sud s'arriba a la més prestigiosa univeersitat de l'Úlster, la Queen's University, ubicada en un edifici d'estil tudor construït en 1849.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada