La tercera parada de la ruta dels templers és en la que ja sabeu que és la meua ciutat favorita, Viena, la que cada any honre amb una entrada de blog. I és que els cavallers del Temple tingueren la seua casa molt prop de la catedral de Sant Esteve, en un barri que encara conserva el seu sabor medieval dins d'una ciutat quasi totalment transformada amb l'arribada del barroc i el modernisme.
Venint de l'òpera i arribant a l'Stephanplatz i girant a mà dreta pel Singerstrasse arribem a l'església de Santa Isabel d'Hongria o església de l'Orde Teutònic que té la seua casa mare ací des de l'any 1809, quan Napoleó va fer fora als cavallers teutons del dissolt Sacre Imperi Romanogermànic. Però cal recordar que aquesta poderosa orde arribà a posseir un propi territori que abastava la gran majoria de les Repúbliques Bàltiques i Prússia.
L'església d'origen gòtic, va ser renovada en estil barroc en el segle XVIII. L'altar major té un tríptic flamenc de 1520 i el que més crida l'atenció és la quantitat d'escuts heràldics dels cavallers penjats als seus murs.
L'edifici està integrat en la casa de l'ordre dels cavallers teutons on es pot visitar el tresor de dimarts a dissabte. Es tracta d'una col·lecció d'art sacre arreplegada durant huit segles pels grans mestres de l'orde. Al costat està el Blutgasse, o carreró de la sang que dóna nom al barri i que molts pensen que el seu nom bé dels cavallers templers sacrificats en el segle XIV. Hui en dia el Blutgasse forma part d'un projecte museístic conegut com Museu de la Pau, si el recorrem arribem fins a la Casa de Mozart, convertida en museu.
Tot el barri està travessat per carrerons i patis d'edificis oberts al públic, on es respira encara l'aire medieval i que és una delícia recòrrer a poqueta nit, quan els turistes comencen a desparèixer d'ací.
En direcció al canal del Danubi s'arriba la plaça del Doctor Ignaz Seipel, un bonic racó de la ciutat on es troba l'església dels jesuïtes, dedicada a la Mare de Déu d'Agost, un bonic temple barroc de la primera dècada del mil set-cents.
Aquesta església és coneguda també amb el nom de l'església de la universitat perquè en aquesta plaça està l'antiga universitat de Viena i l'Acadèmia Austríaca de Ciències, entre els prestigiosos socis estaven els físics Doppler, Boltzmann i Schrödinger. A més aquest bell edifici tenia una important sala de concerts al segle XIX on va dirigir Beethoven.
I acabarem la nostra ruta en una catedral, no la impressionant catedral catòlica de Sant Esteve que deixarem per a altre any, en aquesta ocasió visitarem la catedral ortodoxa grega de la Santíssima Trinitat, construïda en l'any 1858 en estil neobizantí i hui és la seu dels ortodoxos del centre d'Europa i Hongria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada