Una bonica llegenda diu que durant una cacera reial un gos va caure en una font termal i va eixir curat de tots els problemes que tenia en la pell. L'amo del gos era el rei de Bohèmia i emperador del Sacre Imperi Carles IV i per les propietats curatives de les seues aigües va decidir fundar una ciutat. De fet el seu nom, Karlovy Vary, significa font termal de Carles i és una de les ciutats-balneari més interessants d'Europa on passejar pels seus elegants carrers és com tornar a l'època d'esplendor quan la ciutat s'omplia de la noblesa i la més opulenta burgesia per a descansar i gaudir de les aigües.
Seguint el curs del riu Teplá s'arriba a la columnata del castell que encara que data del segle XIX el seu aspecte actual es deu a la reconstrucció duta a terme el 2002. Té tres naixements d'aigua termal de 30, 47 i 60 ºC.
I la darrera històrica columnata que visitarem és la del mercat, construïda en fusta blanca a l'estil suís. Sota les seues arcades s'ha celebrat mercat i ha estat el naixement d'aigua del rei Carles des del segle XIII.
Darrere del mercat es troba una columna barroca de la Santíssima Trinitat que commemora la fi d'una plaga succeïda en 1713. Va ser construïda entre 1715 i 1716 en estil barroc i on es pot veure la coronació de la Mare de Déu per part de la Trinitat.
I pujant unes escales s'arriba al temple catòlic de Santa Maria Magdalena, amb dues torres campanar coronades amb la típica cúpula bulbosa de ceba, tan popular en l'arquitectura del Centre d'Europa. És d'estil barroc encara que reemplaça altra església anterior que era d'estil gòtic.
Però pujant a l'església ens hem deixat darrere una de les atraccions turístiques més importants de la ciutat. Sota una estructura grisa i sòbria d'estil soviètic dels anys seixanta es troba un guèiser, lloc conegut amb el nom de Columnata de la font calenta, i abasteix de 2000 litres d'aigua cada minut i produeix una columna de 12 metres d'alçada. Ací la gent es compra la típica ceràmica de la ciutat que gela, encara que no massa, l'aigua que després la gent beu per les seues increïbles propietats.
Continuarem seguint el curs del riu Teplà fins a arribar a l'estació del funicular que ens pujarà a la torre de Diana, de 25 metres que està a més de cinc-cents metres sobre el nivell de la mar. Ací gaudirem d'unes boniques vistes de tota la ciutat.
I de tornada de nou cap a l'estació ens detindrem en l'església ortodoxa de Sant Pere i Sant Pau. Aquesta església fou erigida en l'any 1898 imitant l'estil rus bizantí i va ser sufragada pels pacients originaris d'aquest país.
I deixar Karlovy Vary sense tastar el seu fort licor d'herbes i espècies Becherovka, seria imperdonable. És tan bo que els alemanys volgueren furtar la patent i combinat amb tònica rep el nom de be-ton que significa ciment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada