El British Museum es troba a Londres i atresora una enorme quantitat d'objectes procedents d'una gran varietat de pobles d'arreu del món. Jo em limitaré a fer un petit resum d'aquelles coses que em varen deixar la boca oberta durant aquell matí de visita.
En primer lloc et sorpren el preu, per que a una ciutat com és Londres on tot té és caríssim resulta que la visita al British és totalment gratuïta.
En segon lloc és l'interior de l'edifici, et trobes amb una enorme cúpula que descansa sobre una impressionant biblioteca que et deixa bocabadat.
Per a saber més http://dalcasser.wordpress.com/2013/01/15/el-british-un-bon-motiu-per-anar-a-londres/.
Dins del que és l'espai expositiu del museu és com viatjar espacialment i temporalment a llocs remots i èpoques passades. Agafa seient i disfruta de les espectaculars vistes que ofereix el tren de les cultures.
Discòbol de Miró |
A la teua dreta podràs disfrutar d'una de les proves d'atletisme de les olimpiades de la Grècia clàssica.
Agafat bé perque anem a creuar la mar mediterrània de nord a sud i no anem a trigar més que uns pocs minuts.
mòmia egípcia |
A la teua esquerra veuràs el formidable treball d'estètica egípcia per a morts. Si fa uns quants milers d'anys que va morir i està com el primer dia!
Ara el viatge és mes llarg perque se n'anem a una remota illa de l'oceà Pacífic coneguda per l'illa de Pascua encara que els locals l'anomenen Rapanui
moai de Rapanui |
Sigues respctuos per que a la teua dreta un enorme moai t'està vigilant.
Ara creuarem el Pacífic del tot i ens adintrarem en l'exòtic continent asiàtic per a disfrutar de les visions de l'India.
Natarash, una representació del deu Shivà |
Per a acabar amb el mal el hinduiste no tenen ni a Sant Miquel ni a sant Jordi, ho fa el deu Shivà amb un suggerent ball.
Sols es queda una parada per a arribar de nou a Londres després d'haver-li pegat la volta al món, pararen de nou en Egipte pero aquesta vegada en època napoleònica.
Pedra de Rosetta |
Per viatjar cal saber comunicar-se, res millor que aquest troç de granit que va ser com un diccionari bilingüe llengua egípcia-grec clàssic i escrit en tres escritures diferents, grega, jeroglífica i demòtica egípcia.
Per saber més: http://dalcasser.wordpress.com/2012/12/23/soc-addicte-a-egipte/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada