Escòcia és un dels quatre regnes constituents del Regne Unit i d'això ja fa més de tres segles, a pesar d'això el nacionalisme escocés va en augment i en el darrer referèndum d'independència el 45 % dels votants van donar suport a la idea d'Escòcia com a nació independent.
Stirling és una ciutat de poc més de trenta mil habitants que va ser capital reial del regne d'Escòcia i fins i tot un rei, Jaume VI va ser coronat rei en la seua església principal. Nosaltres arribarem a la ciutat en un còmode tren des d'Edimburg, l'actual capital. I abans d'eixir de l'estació que ha fet cent anys, gaudirem de la seua arquitectura.
També cal fixar-se en el pont modern que creua les vies, no és tan famós i antic com el de la batalla del pont d'Stirling on l'heroi nacional William Wallace, lluità contra els anglesos. L'històric pont està a 1 km de l'estació, el que creua les vies que tenim davant és una estructura metàl·lica de color blanc.
Per a honrar a William Wallace es va erigir una torre al segle XIX coneguda amb el nom de National Wallace Monument. Aquesta construcció va ser sufragrada gràcies a una campanya de recaptació de Fons on va participar el mateix Giuseppe Garibaldi amb l'anim de col·laborar en la Renaixença d'un sentiment nacionalista europeu. Cal recordar que Willian Wallace va ser interoretat per l'actor australià Mel Gibson en la pel·lícula de Braveheart. Aquesta torre està a més de 3 km de l'estació.
Eixiren de l'estació i ens deixarem perdre pels històrics carrers de la ciutat però sempre pujant cap a dalt en direcció del castell que visitarem altre dia.
L'edifici més impressionant de la ciutat després del seu castell és l'església de la Santa Creu, coneguda amb el nom de Holy Rude. Ací el fill de Maria Estuard va ser coronat com al rei Jaume VI quan encara no tenia l'any. Sols l'abadia de Westminster de Londres i la catedral de Gloucester i Holy Rude han sigut lloc de coronació en tota la Gran Bretanya.
Al costat de l'església hi ha una antiga presó que és la seu de l'oficina de turisme i que es pot visitar. També hi ha un antic hospital del segle XVII que durant el segle XIX es va remodelar per a acollir celebracions.
I continuant el camí d'ascens al castell ens pararem a observar la façana de la casa senyorial que mai es va acabar de construir coneguda amb el nom de Mar's Wark. Si s'haguera acabat de segur que seria un dels més bonics edificis renaixentistes de tota Escòcia.
La que sí que es va acabar és la mansió coneguda com a Argyll's Lodging, un imponent edifici del segle XVII que recorda els castells del Loira i que convé visitar per les seues sales perfectament decorades amb mobles i decoració de l'època.
I arribarem fins a quasi le portes del castell per a saludar a Robert the Bruce, o Robert I rei que alliberà Escòcia dels anglesos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada