L'entrada de hui ens porta a la voreta del mar Roig, un dels millors llocs del món per a fer submarinisme i on es pot gaudir de platja quasi tot l'any perque fins i tot en l'hivern la temperatura de les aigües no és massa baixa.
Abans de començar la visita cal agafar forces i no hi ha res millor que prendre's un café a l'estil de Jordània, és a dir, bullit amb l'aigua con si fóra una infusió i amb un toc de cardamom que li dóna un toc cítric de bon sabor i olor.
Després de prendre café és el moment de deixar-se dur pel ritme frenètic d'aquesta ciutat turística i comercial que no es para ni quan toca resar.
Aqaba és una ciutat moderna sense massa restes històriques visibles però això no ens ha de confondre, perquè ja va ser port del regne de Salomó i molt abans era coneguda amb el nom d'Ayla. D'aquella antiga ciutat encara es poden veure algunes restes.
Més jove és el seu castell, construït pels croats que arribaren fins ací i renovat al segle XV pel sultà mameluc Al-Ashraf Qansuh que no vaig poder visitar per dins per les obres de restauració.
El castell es troba just a la fi del passeig marítim i una de les coses que més crida l'atenció és el fet de trobar bancals d'horta per aquesta zona, la més transitada pels turistes.
El que s'ha de fer és caminar pel passeig marítim o per la seua tranquil·la platja on es poden trobar tant homes com dones gaudint de la mar.
Àqaba és l'únic contacte que té Jordània amb la mar, que es va aconseguir a canvi de cedir una gran quantitat de desert a la veïna Aràbia Saudí, país que es troba molt prop de la ciutat.
La península del Sinaí que pertany a Egipte està també molt pròxima i les seues muntanyes són les que es veuen si es mira cap a ponent. Hi ha un servei de ferris que uneix Àqaba amb Nuweiba.
I també cap a ponent però ja fent frontera amb Jordània està la ciutat d'Eilat, un centre vacacional de sol i platja d'Israel.
Encara que la principal activitat econòmica d'Àqaba siga el seu port i el turisme de busseig, cal deixar un poc la línia de costa i endinsar-se cap a l'interior. però abans de fer-ho cal gaudir de la moderna i blanca mesquita Sharif Hussein bina Alí, tant de dia com de nit.
Per darrere es troba el mercat i una sèrie de carrers amb multitud de botigues on es ven de tot el que es puga imaginar, Àqaba és una ciutat portuària i zona franca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada